Литвина порівняли з дівкою, якій і заміж пора, і незайманості шкода

П'ятниця, 7 грудня 2007, 11:33

Представник "Нашої України-Народної самооборони" Роман Зварич радить блоку Литвина нарешті визначитися, чи буде він в коаліції чи в опозиції.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Україні молодій".

"Загадкова ситуація з Блоком Литвина... Вони — як та цнотлива дівчина, якій нібито й заміж пора, і незайманості шкода", - сказав він.

"Природно було б, аби вони нарешті визначились, адже для кожної парламентської політичної сили, яка має намір системно організовувати свою діяльність, існують тільки дві можливості: або бути в коаліції і впливати напряму на рішення уряду, або працювати в опозиції", - додав Зварич.

За його словами, кілька разів з цього приводу проводилися переговори з представниками блоку, але ті "щоразу давали зрозуміти, що вони поки не готові".

Коментуючи граничну кількість голосів у коаліції, Зварич нагадав, що на даний момент у регламенті Верховної Ради немає жодної норми, яка дозволяла б депутатові не тільки відкликати свій підпис, а й вийти з коаліції.

"Депутат може тільки вийти з фракції. І якщо кількість членів фракцій, які створили коаліцію, буде меншою, ніж 226 осіб, коаліція вважатиметься розформованою. Але в індивідуальному порядку виходити з коаліції неможливо. Так само, між іншим, не передбачене й індивідуальне входження", - наголосив представник НУНС.