У МНС уже лякають: свинячим грипом перехворіє кожен другий

П'ятниця, 6 листопада 2009, 14:26

Кожен другий українець перенесе захворювання вірусом грипу А/H1N1, прогнозують у Міністерстві з надзвичайних ситуацій.

Про це у п'ятницю заявив директор департаменту охорони здоров'я та медико-біологічного захисту МНС Олексій Громазін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Фахівці прогнозують кілька хвиль підвищення захворюваності на грип і ГРЗ, а також А/H1N1, оскільки серед населення немає прошарку з імунітетом до цього грипу", - сказав він.

"Тому прогнозується, що відсотків 60, а, може, трохи більше чи менше населення країни перехворіють на цей грип (А/H1N1)", - додав Громазін.

Він підкреслив, що таке може статися у разі порушення попереджувальних розвиток епідемії заходів, протиепідемічних заходів та ігнорування своєчасного звернення до лікарів.

Він також припустив, що наступна хвиля підвищення захворювання на грип і ГРЗ, а також вірусом А/H1N1 може відбутися вже навесні 2010 року, а третя - восени 2010 року.

Водночас Громазін не бачить підстав для введення в Україні надзвичайного стану у зв'язку з епідемією грипу.

"Ситуація на сьогоднішній день контрольована і прогнозована, і вводити надзвичайний стан немає необхідності", - сказав він.

Як відомо, раніше заступник міністра охорони здоров'я Олександр Біловол спрогнозував, що близько 12 мільйонів людей, або майже чверть населення України, перехворіє на грип та ГРЗ під час епідемії.