Мати дітей, постраждалих від педофілів: "Кінець справи залежить від виборів"

Понеділок, 1 лютого 2010, 09:20

Рідні Олени Полюхович, матері потерпілих від педофілів дітей, стверджують, що на неї тиснуть, а справа затягується.

Дядько Олени, заслужений майстер спорту з баскетболу Володимир Ткаченко, який проживає в Москві, розповів "Сегодня", що в одній із бесід з Оленою Полюхович психолог "ясно сказав, що їй потрібно подумати про самогубство".

"Скільки часу можна знущатися з жінки, яка просто хоче захистити своїх дітей? Я бачу навмисне затягування процесу, замовчування, "замилювання", перекручування фактів... і зараз ще спроби зробити Лєну божевільною", - заявив він.

"Лєна чиста, чесна і порядна жінка. Я обурений тим, як зараз ведеться слідство, як усі силові відомства, підконтрольні Юлії Тимошенко, намагаються приховати явні факти злочину, як депутати БЮТ і інші фігуранти справи, на яких показали діти, намагаються зробити "з чорного - біле", - обурився Ткаченко.

"Правда - вона одна. Треба вміти відповідати за свої вчинки! Я далекий від політики, але я близький до Альони і хочу, щоб над нею і дітьми не знущалися, а допомогли знайти спокійне життя, щоб винні були покарані", - підкреслив він.

Сама ж Олена Полюхович розповіла:

"Дмитро Полюхович (її екс-чоловік) написав заяву в психдиспансер, у якій назвав мене небезпечною для суспільства. Психіатр із лікарні задав мені запитання: "Чи не подумую я про суїцид і чому?".

"Мої діти дуже втомилися. Результат справи залежить від виборів. Хочеться, щоб діти могли ходити в школу", - додала мати постраждалих дітей.

У свою чергу, у Генпрокуратурі заперечують, що справа затягується.

"Призначено 40 експертиз, по 22-м ще немає підсумків. З огляду на резонансність, ми утримуємося від докладних коментарів", - сказав прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко.

Як відомо, у так званій "справі педофілів" - про розбещення дітей - фігурують імена депутатів БЮТ Віктора Уколова, Сергія Терьохіна, Руслана Богдана. Вони свою причетність до цієї справи заперечують.

Головний обвинувачений у справі на разі - прийомний батько постраждалих дітей Дмитро Полюхович. Він перебуває під слідством.