Тимошенко замінила своїх членів комісій на сході

Субота, 6 лютого 2010, 12:41
4 лютого Блок Юлії Тимошенко провів заміну 73 членів окружних виборчих комісій.

Відповідне подання було того ж дня направлене до Центральної виборчої комісії, пише "Дзеркало тижня".

При цьому найбільшу кількість замін було проведено БЮТом у територіальних виборчих комісіях східної частини країни, зокрема, в Донецькій і Луганській областях.

Як відомо, 3 лютого Верховна Рада ухвалила зміни до закону про вибори президента, запропоновані "регіоналами". Вони, зокрема, передбачають, що виборча комісія є повноваженою і може ухвалювати рішення не залежно від кількості присутніх членів - тобто ліквідується необхідність кворуму (наявності 2/3 складу комісії).

При цьому головне науково-експертне управління парламенту перед тим рекомендувало відхилити проект. Однак він був ухвалений і підписаний президентом.

Соратники Віктора Януковича мотивували ухвалення цього закону тим, що представники Юлії Тимошенко виходили з комісій в деяких областях, зриваючи роботу виборчкомів.

Тимошенко ж стверджує, що оновлене виборче законодавство насправді відкриває можливість фальсифікації виборів з боку представників Януковича.

У Партії регіонів же стверджують, що це не так, і єдине, що потрібно, аби запобігти ухваленню рішень комісіями з представників лише одного кандидата - присутність представників іншого під час роботи комісії.