Російське посольство намагається допомогти українцям, що застрягли в Непалі

Середа, 5 травня 2010, 11:17
 

Посольство Росії в Непалі знаходиться в постійному контакті з місцевою поліцією з питання надання допомоги громадянам Росії й України, які застряли на сході країни.

Про це розповів радник-посланник російської дипмісії в Непалу Олександр Хозін.

"Ми з учорашнього дня знаходимося в контакті з непальськими службами, у тому числі і з туристичною поліцією, координуємо з ними нашу взаємодію і проробляємо можливі варіанти безпечного їх повернення у Катманду", - розповів він.

За його словами, напередодні з посольством зв'язалася російська громадянка Тетяна Гребенщикова, яка розповіла, що вона і троє її українських друзів не можуть виїхати з міста Даран на сході Непалу.

"Це обумовлено тим, що маоїстська опозиція оголосила страйк із другого травня по всій країні. Відповідно, пересування по країні не тільки місцевого населення, але й іноземних туристів, включаючи наших, по Непалу тимчасово обмежено. Тетяна і її друзі поки не можуть добратися до столиці", - сказав Хозін.

Одночасно він назвав некоректною інформацію про неможливість залишити територію Непалу.

"З Непалу вилетіти можливо. Просто ті іноземні туристи, що знаходяться поза долиною Катманду, їм дійсно важко добиратися до столиці", - пояснив він.

Дипломат додав, що в даний час вивчається можливість вивезення туристів у прилегле місто, у якому є аеропорт, для того, щоб вони могли вилетіти в Катманду літаком внутрішніх авіаліній.

Інтерфакс