У Януковича вважають, що міжнародні фонди треба тримати під контролем

Середа, 8 вересня 2010, 10:53

В оточенні президента Віктора Януковича вважають, що діяльність міжнародних фондів завжди має перебувати в полі зору спецслужб.

Про це заявив радник президента з силових питань, секретар комітету ВР із питань нацбезпеки й оборони Юрій Самойленко, коментуючи газеті "Комерсант-Україна" ситуацію з Міжнародним фондом "Відродження".

"Діяльність міжнародних фондів завжди перебувала й має перебувати у полі зору спецслужби - будь-яка іноземна присутність не повинна залишатися без уваги", - заявив він.

Самойленко повідомив, що з суттю претензій СБУ до фонду "Відродження" не знайомий, але зазначив, що, як правило, співробітники спецслужб, вдаючись до подібних дій, мають у своєму розпорядженні достовірну й перевірену інформацію.

"Є багато прикладів у діяльності КДБ та СБУ, коли під дахом громадських організацій проводяться акти, які завдають не лише економічну, але й політичну шкоду нашій державі", - заявив "регіонал"

Як відомо, у Міжнародному фонді "Відродження" 7 вересня повідомили, що Служба безпеки України витребувала в низці громадських організацій Київської області інформацію про проекти, фінансовані фондом.

Співробітників спецслужби цікавлять фінансова складова низки проектів і міра їхнього впливу на передвиборну ситуацію в Україні.

У фонді "Відродження" вважають, що в такий спосіб в Україні намагаються побудувати "керовану демократію".

У СБУ суть претензій до фонду "Відродження" поки не коментують. "Перш ніж коментувати, потрібно розібратися, що до чого, й з'ясувати, чи був такий факт насправді", - заявили газеті в прес-службі СБУ.