Гримчак: Слідчий у справі Луценка упереджений та залежний

Понеділок, 3 січня 2011, 11:47

Депутат Юрій Гримчак просить про відвід слідчого Войченка, який веде кримінальну справу щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

З відповідною заявою Гримчак звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки, повідомляє прес-служба Народної самооборони.

Гримчак мотивує своє звернення упередженістю Войченка.

Так, за словами депутата, він 30 грудня 2010 року звернувся до слідчого із проханням надати побачення з заарештованим Юрієм Луценком, що наразі утримується в місцях попереднього ув’язнення.

"Слідчий Войченко С.В. відразу не зміг надати дозвіл на таке побачення на тій підставі, що йому необхідно отримати на такий дозвіл вказівку свого керівництва", - зазначає Гримчак.

У відповідності до частини 1 статті 114 Кримінально-процесуального кодексу України "Повноваження слідчого" слідчий при провадження досудового слідства є особою незалежною та має приймати всі рішення самостійно.

"Вказана вище обставина свідчить про залежність слідчого Войченка С.В. при проведенні досудового слідства у кримінальній справі № 49-3028 та його упередженість", - наголошує депутат.

Гримчак також зазначає, що після арешту Луценка Ю.В. 27 грудня 2010 року слідчий Войченко С.В. не виконав жодної слідчої дії, у тому числі не надавав обвинуваченому для ознайомлення матеріалів досудового слідства.

"Тим самим слідчий Войченко в порушення приписів статті 53 Кримінально-процесуального кодексу України, не забезпечує Луценку Ю.В. реалізацію його прав, установлених Конституцією і Кримінально-процесуальним кодексом України", - зазначив Гримчак.

Українська правда