Канал 1+1 намагаються оштрафувати на 300 тисяч за Тимошенко

Субота, 5 лютого 2011, 16:31

Телеканалу "1+1" загрожують штрафом розміром у понад 300 тисяч гривень через трансляцію вітання тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє газета Дело.

Так компанія "Українська музична видавнича група" наприкінці минулого року подала позов проти каналу "1+1" з вимогою стягнути 319,4 тис. грн. як компенсацію за порушення авторських прав.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що "Студія 1+1" у травні 2008 року транслювала рекламу "Вітання Юлії Тимошенко, прем'єра України - 25 травня, із Днем Києва!", у якій була використана як фон пісня "Як тобі не любити, Києве мій".

Як відзначає позивач, цей уривок був використаний без дозволу й виплати авторської винагороди УМВГ, що має на нього виключні права.

Також позивач просить суд накласти на відповідача штраф у дохід держбюджету в розмірі 10%  від суми компенсації.

Цей позов був поданий у листопаді 2010 року.

"Студія 1+1" подала протест, посилаючись на те, що надані позивачем записи ефіру не є належним доказом.

Телевізійники пояснили, що записи, які можуть використовуватися як доказ, повинні бути зроблені уповноваженим органом, наділеним компетенцією на здійснення моніторингу дотримання законодавства в сфері інтелектуальної власності. 

У свою чергу, представник "Української музичної видавничої групи" подав клопотання, у якому вимагав запросити на судове засідання саму Юлію Тимошенко. Однак, судді вважають це зайвим. Судові розгляди тривають.