Прокуратура "засвітила" ім'я охоронця Януковича, який заламав журналіста

Вівторок, 8 лютого 2011, 20:13

Суд відмовив кореспонденту СТБ Сергію Андрушку в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності.

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Голосіївського районного суду, який не скасував постанову прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи.

Як повідомив адвокат Андрушка Олександр Заруцький, суд розглядав цю справу ще 2 лютого без представників позивача.

Повістку по цій справі Заруцький отримав наприкінці минулого тижня, коли засідання вже відбулося, повідомляє "Телекритика".

У своїй позовній заяві Андрушко просив скасувати постанову про відмову в порушенні кримінальної справи проти охоронця Управління державної охорони, який перешкоджав Андрушку під час відеозйомки відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки.

Також, як повідомив Заруцький, у матеріалах військової прокуратури по іншій справі, де Андрушко просить суд визнати дії охоронця УДО протиправними, фігурує прізвище охоронця, який застосував силу проти журналіста - Щека.

Як відомо, раніше керівництво УДО відмовлялося назвати ім'я охоронця, який застосував силовий прийом проти журналіста СТБ, навіть у відповідь на депутатський запит Ірини Геращенко та Ольги Герасим'юк

Українська правда