Британська газета радить Північній Африці вчитися на уроках України

Середа, 9 березня 2011, 15:26

Британська газета "The Guardian" висловлює сподівання, що країни північної Африки зможуть уникнути долі Помаранчевої революції в Україні.

Про це говориться в статті, розміщеній під назвою "Українські уроки арабським країнам", переклад якої наводить Иносми.

"Залишається лише сподіватися, що країнам Північної Африки вдасться уникнути долі "Помаранчевої революції", - говориться в статті.

"У цей час корупція більше поширена, ніж у часи Кучми, настільки, що Європейський союз тимчасово заморозив фінансування 100-мільйонного плану допомоги Україні. Freedom House понизив Україну в рейтингу з позиції "вільна" до "частково вільна", - нагадує газета.

"Країну більше не розглядають як серйозного кандидата на вступ до НАТО або ЄС. Нікого не дивує, що дебати між головою президентської адміністрації й опозиційним журналістом дуже скоро перейшли в змагання з криків", - зазначає видання.

На думку автора, Україна вчить арабські країни "не обіцяти занадто багато". 

Ще одним уроком видання називає те, що політична внутрішня боротьба невідворотна в перехідні часи, антидемократичні сили (комуністи, релігійні рухи) будуть ховатися в тіні й грати на нестабільності ситуації, щоб забезпечити собі нових членів.

"І останній урок: вибори ще не означають прихід демократії", - відзначає автор статті.