Литвин хоче зобов’язати депутатів натискати хоч якісь кнопки

Неділя, 1 травня 2011, 21:31

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає за потрібне зобов’язати народних депутатів голосувати, будучи присутніми в сесійній залі.

"Треба обов’язково ввести норму, що депутат зобов’язаний голосувати – за, проти, утримався", - сказав Литвин в інтерв’ю 5 каналу, показаному в неділю.

"Бо коли ти депутату говориш: "Чому ж ви не були в залі?", він каже: "Я був". Але ж по голосуванням тільки крапочки стоять, це означає, що він не голосував. Він каже: "А я не поділяю норм цього закону, я не голосую", - обурився спікер.

"Коли він буде натискати одну з трьох кнопок, це буде означати, що він таки сидить у залі й відповідає", - зазначив Литвин.

Він також заявив, що парламент буде повертатися до питання індивідуального голосування депутатів.

"Поки що я не бачу 226 голосів. В одних, я говорю про більшість, бажання поки що не визріло голосувати, а представники опозиції кажуть: "Ми роздали картки, хай кожен прийде сам проголосує". Отака йде гра в пінг-понг, і водночас немає бажання", - поскаржився спікер.

Він наголосив, що зробив усе, що міг, щоб прийняти відповідне рішення.

Литвин також зазначив, що в кінці пленарного тижня оголошується присутність депутатів на засіданнях, "а люди повинні акумулювати все це, і під час виборів давати відповідні оцінки".

Українська правда