Депутати не захотіли полегшувати життя адвокатам

Четвер, 2 червня 2011, 12:25

Верховна Рада відмовилася ухвалити законопроект, який передбачав можливість адвокатів негайно отримувати допуск до справи.

За документ, автором якого був БЮТівець Сергій Міщенко, проголосували 95 депутатів з 226 необхідних.

Законопроект мав дати змогу захиснику отримати допуск до справи негайно після надання ним документів, що підтверджують його повноваження, але в будь якому випадку не пізніше ніж за 24 години з часу надходження заяви захисника про його допуск до участі у справі.

Передбачалося також, що до винесення постанови про допуск захисника будь-які слідчі чи інші процесуальні дії за участю підозрюваного, обвинуваченого, підсудного не проводяться.

Крім того, пропонувалося встановити, що копія подання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та про продовження строку тримання особи під вартою повинні негайно вручатися затриманому, підозрюваному чи обвинуваченому та захиснику до розгляду відповідного подання судом.

Також передбачалася норма, згідно з якою, у разі оскарження затримання до суду, скарга затриманого буде розглядатися суддею до розгляду подання органу дізнання про обрання запобіжного заходу, якщо така скарга надійшла до внесення відповідного подання.

Українська правда