Іванющенко подав до суду на журналістів

Понеділок, 6 червня 2011, 13:27

Народний депутат Юрій Іванющенко звернувся з позовом до редактора "Остров" Сергія Гармаша з вимогою про спростування інформації, опублікованої 4 роки тому.

Справа знаходиться у провадженні Київського районного суду Донецька, пише Остров.

Позов подали також до журналіста Станіслава Речинського і власника сайту "Скунс-інфо" Костянтина Долгова.

"Визнати такими, що не відповідають дійсності і принижують честь і гідність Іванющенка Юрія Володимировича відомості, викладені і розповсюджені Речинським Станіславом у статті "Киллеры і барыги", що 8.10.2007 була розміщена на веб-сайті...", - просить суд депутат.

Зокрема, Іванющенко просить суд задовольнити його вимогу про спростування інформації, що він "є ватажком злочинного організованого угруповання, яке вчинило більше 40 замовних убивств".

Недостовірною, Іванющенко називає також інформацію, що через нього були "замовлені" убивства президента футбольного клубу "Шахтар" Ахатя Брагіна і колишнього глави Азовського морського пароплавства Анатолія Бандури.

Від редактора "Острів" і власника "Скунс-інфо" Іванющенко хоче публікації спростування недостовірної інформації і вилучення вищевказаної статті зі сторінок їх сайтів.

Відповідно до Цивільного кодексу України, термін давності позову по справах про спростування недостовірної інформації, опублікованої в ЗМІ, визначений у 1 рік і в даному випадку минув три роки тому.