Керівництво СТБ не пустило своїх журналістів у "Межигір’я"

Понеділок, 6 червня 2011, 20:10

Новий головний редактор телеканалу СТБ Михайло Єрмолаєв скасував поїздку знімальної групи для висвітлення подій під "Межигір'ям" 6 червня.

В інтерв’ю "Телекритиці" Єрмолаєв заявив, що так вирішив через рішення суду.

"Знімальна група не поїхала до "Межигір'я", оскільки в суботу було ухвалене рішення суду про те, щоб не влаштовувати там акції. А збори журналістів могли здатися за акцію. Тому якби ми відправили туди знімальну групу, вийшло б, що ми порушуємо рішення суду", - зазначив він.

"У нас є достатньо інструментів, щоб донести інформацію до глядача, не порушуючи закон", - додав Єрмолаєв.

В свою чергу, журналісти ньюзруму "Вікон" на СТБ не згодні з позицією головного редактора.

"Журналісти ньюзруму вважають, що тема "Межигір'я" є соціально важливою, бо була обіцянка першої особи держави, і наш обов'язок - проконтролювати це. Була запланована у п'ятницю зйомка, однак у суботу її скасували за нез'ясованих обставин", - повідомила позицію колективу кореспондент Наталя Соколенко.

"Головний редактор не дав нам достатніх пояснень, які саме обставини вплинули на його рішення: чи це були зовнішні обставини, чи в нього змінилося внутрішнє переконання журналістських стандартів", - додала вона.

Як відомо, рух "Стоп цензурі!" мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію "Межигір'я".

Про акцію було повідомлено Новопетрівську сільраду в п'ятницю, 3 червня.

У суботу, 4 червня, Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію під "Межигір'ям", задовільнивши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

Журналісти заявили, що приїдуть до "Межигір'я", щоб проконтролювати виконання рішення суду.

6 червня під "Межигір'ям" зібралися близько 60 журналістів.

Віктор Янукович проїхав повз них не спиняючись, натомість до преси вийшла Дарка Чепак. За її словами, кортежу забороняє зупинятися служба безпеки президента.