БЮТ просить Пшонку перевірити чиновників

Четвер, 9 червня 2011, 17:59

Депутати від БЮТ просять Генпрокуратуру перевірити інформацію щодо зловживань посадовців, про які повідомляють ЗМІ.

Про це йдеться у зверненні 45 депутатів до генпрокурора Віктора Пшонки, яке також було направлено посольствам США та країн ЄС в Україні та ЗМІ.

"Окрім "жорстких" слів влада не зробила нічого, для подолання корупції. Навпаки, представники влади очолюють список самих резонансних корупціонерів", - зазначили автори звернення.

"У ЗМІ майже щоденно з’являються публікації з наведенням конкретних фактів зловживання владою вищими посадовими особами. Водночас відсутнє належне реагування з боку СБУ, МВС, Генпрокуратури", - йдеться у документі.

"Корупціонери продовжують залишатися на державних посадах, порушувати закони і безкарно збагачуватись за рахунок бюджету України", - наголосили депутати.

БЮТівці також заявили, що "влада України примушує працівників Генпрокуратури і судів приймати участь у блюзнірських слідчих діях та контрольованих адміністрацією президента судових процесах, фігурантами яких виступають виключно представники опозиції".

"Просимо провести перевірку інформації, викладеної у вказаному зверненні, а у разі її підтвердження - вжити заходів по усуненню порушень чинного законодавства, а також притягненню до відповідальності високопосадовців", - зазначили депутати.

Вони також просять повідомити їх про результати перевірки та вжиті заходи.

Звернення, зокрема, підписали Андрій Кожемякін, Сергій Міщенко, Володимир Філенко, Олена Шустік, Роман Забзалюк та інші.

Українська правда