Пшонці направили депутатський запит щодо обшуків у Карпачової

Неділя, 6 травня 2012, 14:41

Опозиція вимагає перевірити законність та підстави проведення обшуків в офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Про це йдеться у депутатському зверненні до генерального прокурора голови депутатської фракції "НУ-НС", члена партії "Фронт Змін" Миколи Мартиненка, повідомляє прес-служба партії.

У зверненні зазначається, що, за повідомленнями ЗМІ, 5 травня невстановлені посадові особи правоохоронних органів провели обшук в службових приміщеннях працівників Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Мартиненко вимагає від генерального прокурора здійснити перевірку правомірності проведення правоохоронними органами обшуку в службових приміщеннях працівників Секретаріату омбудсмена та, у разі виявлення порушень закону, вжити заходів прокурорського реагування і притягнути до відповідальності винних осіб.

Як повідомила ЗМІ колишній омбудсмен Ніна Карпачова, в окремих кабінетах були зламані замки на дверях,проводився огляд інформаційних матеріалів та техніки, а після цього колишнього керівника Секретаріату уповноваженого Верховної Ради прав людини Валерія Тереца та деяких інших посадових осіб Секретаріату було викликано на допит до органів прокуратури.