У Литвина не чули, щоб він обіцяв не підписувати "язык"

Середа, 4 липня 2012, 18:08

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин підпише закон "Про засади державної мовної політики", якщо не було порушено регламенту.

Про це заявила прес-секретар спікера Вікторія Шведова.

Свою заяву прес-секретар озвучила "у зв’язку з заявами представників різних політичних сил, які присвоїли собі право тлумачити позицію глави Верховної Ради стосовно закону про засади державної мовної політики, на що їх ніхто не уповноважував".

"Позиція глави ВРУ щодо згаданого законодавчого акта є незмінною, незалежною від впливу будь-яких політичних сил, і базується виключно на нормах чинного законодавства", - зазначила Шведова.

"Також повідомляю, що керівник парламенту сьогодні не проводив жодних нарад з "мовного" законопроекту", - уточнила вона.

"Підписання главою Верховної Ради закону про засади державної мовної політики можливе лише за умов чіткого дотримання норм закону про Регламент, який містить чітку процедуру розгляду законопроектів та їх підготовки на підпис керівникові парламенту", - розповіла Шведова.

У коментарі "Українській правді" прес-секретар Литвина уточнила, що під "чітким дотриманням норм закону про регламент" мається на увазі процедура підготовки до голосування та розгляду в сесійному залі.

Як відомо, раніше прес-служба партії "Фронт змін" повідомила, що за результатами зустрічі лідерів Об’єднаної опозиції із Литвином останній заявив, що закон про мову, ухвалений у вівторок в парламенті, не буде ним підписаний за жодних обставин.

Українська правда