На окрузі Губського - Даценка окружком "загнувся", дані не вводяться

Четвер, 1 листопада 2012, 10:17

У Каневі на окрузі №197 4 добу зривають оголошення переможцем виборів кандидата від об’єднаної опозиції Леоніда Даценка, заявляє депутат "Батьківщини" Андрій Шевченко.

"Окружна комісія N197, не порахувавши і половини голосів, остаточно "загнулась", - пише депутат у блозі на "Українській правді".

"Це округ, де Леонід Даценко від "Батьківщини" майже на 5 тисяч голосів обійшов Богдана Губського і де 4 добу зривають оголошення переможця", - заявляє Шевченко.

Він наголошує, що у вівторок увечері окружком "буквально розбігся після появи Богдана Губського, так і не поновив свою роботу, востаннє ОВК засідала 35 годин тому".

"Доля 12 членів ОВК з 18 невідома. Їх не бачили на роботі вже півтори доби. Зникли, зокрема, голова ОВК і її заступниця. Зникли не просто так – принаймні деяким з них о 4 ранку в середу дзвонили і попередили: наступне засідання, на яке підеш, буде останнім у твоєму житті", - пише Шевченко.

"Доля ключів від приміщень і сейфів, де зберігається документація, – невідома", - заявляє він.

"Дані в комп'ютерну систему "Вибори" не вводяться вже півтори доби. На сайті ЦВК і далі висять сфальсифіковані дані по дільниці №197. У нас є "мокрий" протокол, який підтверджує крадіжку на користь Губського більше тисячі голосів різниці", - стверджує опозиціонер.

Він повідомляє, що у Каневі, прямо біля автостанції, де мала би засідати ОВК, з'явився наметовий табір на захист результату Даценка.

"Бюлетені і вся виборча документація знаходяться в ОВК під подвійною охороною – "Беркуту" і наших активістів. Ми не знаємо, чи нічого там досі не нахімічили, але віримо, що зможемо разом уберегти всю документацію", - заявляє Шевченко.

В окрузі очікують появи міжнародних спостерігачів, зокрема, від ОБСЄ.

Шевченко вважає, що Богдан Губський має визнати свою поразку.