Депутат-опозиціонер заявляє про махінації з поверненням ПДВ у Сумах

Понеділок, 7 січня 2013, 16:48

Депутат від "Батьківщини" Олег Медуниця заявляє про незаконне відшкодування ПДВ у Сумах ТОВ "Сумиавтогаз" на суму 74 мільйонів гривень.

Як пише він у своєму Facebook, він планує подати з цього приводу звернення на генерального прокурора Віктора Пшонки.

"Є інформація, з високою долею достовірності, про крадіжку 74 млн. грн. через повернення ПДВ підприємству-фантому. Ці кошти на рахунки сумської фірми потрапили з єдиного каначейського рахунка в серпні - вересні, якраз в цей час почали блокуватися казначейством рахунки бюджетних установ", - пише Медуниця у соцмережі.

"Саме підприємство відсутнє в господарському житті міста. За своєю адресою не перебуває. До того ж у Сумах є реальні підприємства, яким держава заборгувала сотні мільйонів ПДВ", - зазначає він.

"Що таке 74 млн.? Це всі ліфти, тротуари і дахи в Сумах. Майже увесь бюджет розвитку міста", - наголошує народний депутат.

За даними Медуниці, екс-директор та засновник ТОВ інженерно-технічний центр "Сумиавтогаз" Віктор Рожко ніколи не мав фактичного відношення до діяльності товариства, зареєстрував його на себе за винагороду і потім зник, а компанія вже більше року не знаходиться за місцем реєстрації.

Як пише депутат у зверненні, "протягом серпня-вересня 2012 року посадові особи товариства разом з працівниками ДПЛ в Сумській області, які зараз працюють в органах податкової інспекції Донецької області, створивши злочинне угрупування, подали декларації до податкових органів, які відображали неіснуючі факти здійснення господарських операцій" – і це стало підставою для відшкодування товариству з держбюджету ПДВ на суму 74 млн. грн.

 
 

У проекті звернення депутат просить генпрокурора призначити перевірку викладених у ньому фактів і забезпечити розслідування.

Медуниця 25 грудня був призначений у парламентський комітет з питань бюджету.