Азаров звинувачує опозицію в Київраді в блокуванні його роботи

Четвер, 8 серпня 2013, 13:17

Прем'єр-міністр Микола Азаров звинувачує опозицію в Київській міській раді у блокуванні її роботи.

Про це він сказав під час відкриття першої частини тунелю на Поштовій площі в Києві, повідомляють "Українські новини".

"Всі ці 3 роки опозиція займається блокуванням прийняття важливих рішень ... Вони практично займаються саботажем, паралізують роботу Київради", - заявив Азаров.

Він зазначив, що у зв'язку з такою ситуацією уряду доводиться постійно втручатися, постійно знаходити ресурси, забезпечувати фінансування міських будівництв, в той час коли Київ сам може знаходити ресурси.

Прем'єр поставив у докір опозиції те, що під час перебування при владі колишнього мера Києва Леоніда Черновецького приймалися рішення про роздачу земель столиці, а вона на це практично не реагувала.

"Де ж вони були, чому не блокували попередній період роботи сесії? Адже основне розбазарювання скоєно було саме тоді", - зазначив Азаров.

Прем'єр додав, що хотів би дізнатися думку киян з приводу того, чи потрібні їм такі політичні сили, які блокують розвиток міста та реалізацію таких масштабних проектів, як, наприклад, будівництво метро на Троещину.

Як відомо, влада заявляє, що через блокування роботи Київради 11 липня працівники бюджетної сфери не отримали муніципальні надбавки на загальну суму 98, 5 миллионов гривень.