На місце катастрофи Боїнга-777 планують повернути міжнародних експертів

Субота, 6 вересня 2014, 18:43

Австралія та Малайзія хочуть знову надіслати слідчих на місце трагедії літака Boeing-777 на Донеччині.

Про це домовилися австралійський прем'єр-міністр Тоні Абботт та його малайзійський колега Наджиб Разак.

"Прем'єр-міністр Абботт і я прагнемо посилити наші зусилля та тісніше співпрацювати з іншими міжнародними партнерами, серед яких Нідерланди та Україна, щоб забезпечити передачу решти жертв їхнім родинам", - повідомив глава уряду Малайзії.

Як відомо, перший звіт про причини катастрофи літака буде оприлюднено у вівторок, 9 вересня, у Гаазі.

17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

24 липня у Британії фахівці в присутності представників США, Малайзії, Нідерландів, Німеччини та України приступили до зчитування інформаці з чорних скриньок літака Боїнг 777

Німецька хвиля