СБУ уточнює бази даних зниклих, полонених та заручників

Субота, 6 вересня 2014, 20:14

СБУ спільно з волонтерами, громадськими активістами, незалежними журналістами веде роботу з уточнення бази даних зниклих безвісти, полонених та заручників.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Згідно з повідомленням, 6 вересня особистий прийом людей, які розшукують своїх рідних та близьких, провели голова СБУ та координатор Центру.

7 вересня  керівники обласних управлінь проведуть особистий прийом громадян в областях та у співпраці з колегами з Міноборони, МВС та інших відомств.

У Києві в неділю особистий прийом проводитиме координатор Міжвідомчого центру.

"Міжвідомчий центр допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти працює за адресою м.Київ, вул.Ірининська, 4. Для звернень громадян цілодобово працює "гаряча лінія" call-центру 0800-501-482, 044-235-63-67 та електронна скринькаpolonhelp@ssu.gov.ua", - зазначили в СБУ. 

Як відомо, раніше в РНБО заявили: сепаратисти утримують в заручниках понад 200 осіб. Точна їх кільлькість невідома, так само як і кількість зниклих безвісти.

5  вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Президент Петро Порошенко заявив, що обмін заручниками може відбутися в суботу, 6 вересня.

Українська правда