Трамп підтримав ідею виходу Великобританії з ЄС

П'ятниця, 6 травня 2016, 05:52

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп підтримав ідею виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Про це Трамп заявив інтерв'ю Fox News, пише BBC.

Він пояснив, що це його особиста думка і він не хоче що-небудь радити або якось тиснути на британців.

Трамп вважає, що міграційна криза в Європі багато в чому пов'язана з діями ЄС. Саме через цю проблему Великобританії буде краще вийти з союзу.

Раніше Трамп допускав можливість, що Великобританія вийде з ЄС. Він також критикував президента США Барака Обаму за те, що він закликав британців не виходити з Євросоюзу.

В кінці квітня в газеті Daily Telegraph була опублікована колонка Барака Обами, в якій він пояснює, які переваги дає Великобританії членство в ЄС. Під час свого візиту до Великобританії Обама заявив, що вихід країни з ЄС може ускладнити торговельні відносини з США. Заяви Обами викликали критику у багатьох британських політиків.

23 червня в Великобританії пройде референдум, на якому британці повинні вирішити, чи залишатися їм в ЄС або покинути союз.

В кінці минулого року британський парламент обговорював пропозицію офіційно заборонити Трампу в'їзд в країну, але визнав це недоцільним. Провести відкриті дебати на цю тему парламентаріїв змусила петиція, яка за добу зібрала понад 250 тисяч підписів після закликів політика заборонити мусульманам в'їзд до Сполучених Штатів.