КНДР скасувала заплановану зустріч з віце-президентом США Пенсом

Середа, 21 лютого 2018, 04:51

Віце-президент США Майк Пенс мав зустрітися з північнокорейськими чиновниками, у тому числі з сестрою Кім Чен Ина під час Олімпійських ігор у Південній Кореї, але в останній момент КНДР скасувала зустріч.

Про це повідомив представник Пенса Нік Ейерс, пише Reuters.

Пенс збирався зустрітися з молодшою ​​сестрою північнокорейського лідера Кім Чен Ина і номінальним главою держави Кім Йон Намом, але північнокорейці скасували зустріч 10 лютого за дві години до того, як вона мала початися.

Після того, як Пенс засудив порушення прав людини в Північній Кореї і оголосив про плани нових економічних санкцій, "вони уникнули зустрічі або, можливо, ніколи не були щирими у намірі вести переговори", - сказав Ейерс.

"Ця адміністрація буде стояти на шляху бажання Кіма відбілити свій кривавий режим з хорошими фото на Олімпіаді", - йдеться у заяві.

"Президент прийняв рішення, що, якщо вони захочуть поговорити, ми доставимо наше безкомпромісне повідомлення. Якщо вони попросять про зустріч, ми зустрінемося. Він також дав зрозуміти, що доти, доки вони не погодяться на повну денуклеаризацію, ми не збираємося міняти жодну з наших позицій або йти на угоди", - сказав Ейерс.

Також Кім Чен Ин, через свою сестру, запросив президента Південної Кореї Мун Чже Іна в Пхеньян розпочати переговори. Мун Чже Ін відповів, що обидві Кореї повинні спробувати створити умови, за яких такий візит міг би бути можливим.

Ознаки відлиги між Північчю і Півднем викликали припущення, що це може призвести до прямих переговорів між Вашингтоном і Пхеньяном.

Північна Корея утрималася від проведення будь-яких випробувань зброї з кінця листопада, коли вона запустила свою найбільшу міжконтинентальну балістичну ракету.

Раніше віце-президент США Майкл Пенс заявив, що США готові провести переговори з КНДР.

Як повідомлялося, США готуються оголосити "найжорсткіші та найагресивніші" економічні санкції проти Північної Кореї в найближчі дні.

Як відомо, Рада Безпеки ООН 22 грудня одноголосно прийняла рішення посилити санкції проти Північної Кореї через безперервні ракетні і ядерні випробування в цій країні.

З 1 січня дозволено поставляти в КНДР вже не 2 млн., а лише 500 тисяч барелів палива на рік.

Заборонено ввезення в Північну Корею продовольчої і сільськогосподарської продукції, машин, електричних приладів, землі, каменю і дерева.

Забороняються також поставки Пхеньяну промислового обладнання, транспортних засобів, заліза, сталі та інших металів.

КНДР відкидає нові санкції Радбезу ООН.