"Київенерго" перейшло в режим економії газу

П'ятниця, 2 березня 2018, 16:16

На ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 столичної компанії "Київенерго" запроваджено режим економії газу шляхом їх часткового переведення з блакитного палива на мазут.

Про це повідомляє прес-служба енергопостачальника.

"У зв’язку з тимчасовими обмеженнями споживання газу до 6 березня 2018 року, запровадженими по всій Україні за розпорядженням Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на столичних ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 проведене часткове заміщення природнього газу на резервне паливо – мазут", - кажуть у компанії.

Там розповіли, що теплоелектроценралі забезпечують теплом 65,7% споживачів Києва. Тепер на них планується щодоби використовувати близько 2 тисяч тон мазуту, що дозволить зменшити добові витрати газу з 7 мільйонів кубів до 4,3 мільйона.

"Економія газу при цьому складе 10,9 мільйона кубометрів протягом 4 діб", - зазначають енергетики.

Вони запевняють, що на температурний режим теплоносія та гарячої води тимчасові обмеження використання природного газу не вплинуть.

"Режим економії газу та часткового переведення ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 на мазут буде скасовано після рішення Міністерства енергетики та вугільної промисловості", - повідомила прес-служба.

Як відомо, в Україні введено тимчасове обмеження споживання газу через припинення поставок з Росії.

28 лютого стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. 

За рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" має сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

1 березня стало відомо, що "Газпром" вирішив не постачати газ НАК "Нафтогаз України" за контрактом і повернув отриману передоплату.

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв на засіданні Ради безпеки й оборони України того ж дня заявив, що дефіцит газу в Україні – близько 10 млн куб м на добу. Він запропонував обмежити споживання газу на 3-4 березня, коли ще очікується холодна погода.