Радник Трампа поговорив з Путіним про втручання у вибори та Україну - ЗМІ

Неділя, 1 липня 2018, 17:51

Радник Білого дому з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що в ході зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним обговорив втручання РФ в американські вибори 2016 року і діяльність РФ в світлі майбутніх виборів в американський Конгрес.

Як повідомляє Reuters, про це Болтон заявив у програмі "Face the nation" на телеканалі CBS.

"Питання, пов'язане з виборами, було одним з тих, які ми обговорювали", - зазначив Болтон і додав, що Путін у свою чергу заявив про невтручання РФ в американські вибори.

В ефірі телеканалу Fox News Болтон зазначив, що Трамп "дуже хоче зрозуміти позицію РФ, і, що можливо, більш важливо, щоб Путін зрозумів нашу позицію".

Говорячи про нібито заяви Трампа у Канаді щодо Криму, Болтон зазначив: "Я не чув, щоб він це говорив".

У свою чергу російський ТАСС з посиланням на CBS повідомив, що Путін і Болтон "залишилися кожен при своїй думці після обговорення подій в Україні".

За словами Болтона, під час візиту до Москви він "обговорив з Путіним возз'єднання Криму з Росією".

"Путін висловився гранично ясно щодо цього питання, і я відповів, що кожному з нас доведеться залишитися при своїй думці щодо України. Це не позиція Сполучених Штатів", - зазначив Болтон, пише ТАСС.

Зустріч Болтона і Путіна відбулася 27 червня у Кремлі в розширеному складі і тривала дві години. У переговорах брали участь глава МЗС РФ Сергій Лавров і глава Міноборони Сергій Шойгу, а також посол США в РФ Джон Хантсман.

Нагадаємо, зустріч лідерів США та РФ відбудеться 16 липня у Гельсінкі.

Трамп висловив сподівання, що зустріч із Путіним буде "чудовою", а говорячи про теми спілкування із Путіним, зазначив: "Світ має почати жити дружно". 

Прес-секретар Путіна заявив, що президенти обговорять "цілий ряд дуже непростих питань".

Трамп у свою чергу заявив, що на зустрічі з Путіним порушить питання втручання Росії в американські вибори, обговорить конфлікти в Сирії та Україні та інші міжнародні проблеми.