Трамп про визнання Криму російським: "Побачимо"

Субота, 30 червня 2018, 02:10
Трамп про визнання Криму російським: Побачимо

Президент США Дональд Трамп заявив, що на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня порушить питання втручання Росії в американські вибори.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед журналістами, глава Білого дому також зазначив, що під час саміту він обговорить конфлікти в Сирії та Україні та інші міжнародні проблеми.

"Я обговорю з ним (Путіним - ред.) все. Ми будемо говорити про Україну, про Сирію, про вибори ... ми не хочемо, щоб хто-небудь втручався у вибори", - підкреслив американський президент.

Відповідаючи на запитання, чи зможуть Сполучені Штати визнати Крим частиною Росії, Трамп сказав: "Побачимо".

Він дав схожу відповідь, коли його запитали, чи скасує він санкції проти РФ.

"Ми побачимо, що Росія буде робити", - підкреслив він.

Перед цим прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Путін і Дональд Трамп на зустрічі в Гельсінкі 16 липня обговорять "цілий ряд дуже непростих питань".

Раніше США та РФ підтвердили місце та час проведення зустрічі лідерів країн: саміт відбудеться 16 липня у Гельсінкі.

Президент США Дональд Трамп висловив сподівання, що зустріч із Путіним буде "чудовою", а говорячи про теми спілкування із Путіним, зазначив: "Світ має почати жити дружно". 

Нагадаємо, перед вильотом на саміт G7 президент США Дональд Трамп підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу.  У свою чергу європейські члени  G7 переконані, що це неможливо, доки не буде вирішене українське питання.

У свою чергу президент РФ Володимир Путін заявив: він розраховує на те, що Трамп виконає свою передвиборчу обіцянку щодо поліпшення російсько-американських відносин.

У США розслідують можливе втручання РФ у вибори в США у 2016 році. Справу веде колишній директор ФБР, спецпрокурор Роберт Мюллер, який, зокрема, перевіряє зв’язки членів штабу Трампа з Росією.

Сам Трамп називає розслідування Мюллера "полюванням на відьом" і заявляє про відсутність змови представників його штабу з росіянами.

Путін у свою чергу заявляв в інтерв'ю телеканалу NBС, що у президентські вибори в США могли втрутитися українці, татари чи євреї, але не Кремль.

Він також прокоментував звинувачення 13 громадян Росії і 3 російських компанійу спробі вплинути на результати виборів в США, пред'явлене спецпрокурором Робертом Мюллером.

"Що з того, що вони росіяни? З чого ви взяли, що російська влада, включно зі мною, дали комусь дозвіл на це?...", - зазначив Путін.

Адвокат Трампа Рудольф Джуліані заявив, що розслідування щодо ймовірних зв'язків штабу Трампа із Кремлем саме має стати предметом розслідування.

Разом з тим у червні 2018 р. Мін'юст США передав Палаті представників США понад тисячу нових засекречених документів у справі про можливе втручання РФ у вибори в США у 2016 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування