"Самопоміч" каже, що повернула внески всім спонсорам-порушникам

Вівторок, 7 серпня 2018, 14:14

Київська міська організація партії "Самопоміч" заявляє, що повернула внески усім 5 спонсорам, які фінансували партію з порушенням.

Про це повідомляє прес-служба політсили у відповідь на повідомлення НАЗК про скерування до суду адмінпротоколів про порушення сплати внесків спонсорами "Самопомочі".

"Упродовж трьох днів від дня, коли про це стало відомо, Київська міська організація "Самопомочі" у встановлений строк повернула фізичним особам зроблені ними внески", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК "Українській правді" уточнили, що загалом 5 спонсорів внесли на рахунок партії 526 тисяч 683 гривні.

За словами юриста "Самопомочі" Любомира Федюка, проблема зі сплатою внесків виникла "через брак правового регулювання в чинному законодавстві", у зв’язку з чим ні партії, ні платники внеску не можуть перевірити наявність податкового боргу на час здійснення внеску.

"А НАЗК не враховує права платників податків на оскарження такого боргу та не перевіряє інформацію про наявність таких оскаржень", - сказав Федюк.

"Доволі сумна історія, коли заборгованість на 200 гривень спричиняє такі проблеми для людей, причому вони можуть не знати про такий свій борг", - підсумував юрист "Самопомочі".

Як повідомлялося раніше, НАЗК направило до суду 7 протоколів про адмінправопорушення відносно 5 осіб, які вносили кошти на підтримку партії "Самопоміч" з порушенням.

Зазначалося, що загальна сума коштів, що мають бути конфісковані у цих осіб, складає 526 тисяч 683 гривні.