В Україні виявили 1200 пасажирських автобусів, що загрожують безпеці людей

Вівторок, 7 серпня 2018, 16:15

Під час спецоперації "Перевізник" правоохоронці виявили по Україні майже 1,2 тисячі несправних транспортних засобів, що продовжують возити пасажирів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За її даними, перевірка показала, що 1191 транспортний засіб є технічно несправним, що становить близько 2,5% від 48 278 оглянутих. З них 214 переобладнані із порушенням відповідних правил, норм і стандартів.

Також зазначається, що за період з 23 липня було виявлено 9,6 тисячі порушень водіями громадського транспорту правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів.

Водночас МВС звертає увагу на покращення статистики щодо ДТП в Україні. Так, за перші 7 місяців 2018 року кількість аварій зменшилася на 10% (до 81 тисячі) порівняно з таким самим періодом 2017 року. З них ДТП із загиблими та постраждалими поменшало на 16%.

Основними причинами ДТП у міністерстві назвали перевищення швидкості (34%), порушення правил маневрування (20%), порушення правил проїзду перехресть (8%), порушення правил дорожнього руху пішоходами (8%), недодержання дистанції (7%), порушення правил проїзду пішохідних переходів (7%) та керування транспортним засобом у нетверезому стані (4%).

Після кількох смертельних ДТП у липні по всій Україні почалась операція "Перевізник". Вона націлена на забезпечення безпеки дорожнього руху в сфері пасажирських перевезень, зокрема, зменшення кількості ДТП за участі пасажирського транспорту.