Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 7 вересня 2018, 21:11

На Донбасі нове загострення, автокефалія стає все ближче, Гройсман анонсував підвищення мінімалки – новини, які обговорювали 7 вересня.

Про Донбас. Перша новина. Бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєння з порушенням ліній відведення.

Друга новина. Так званий "народний совєт ДНР" призначив т.в.о. ватажка бойовиків ОРДО свого "голову" Дениса Пушиліна замість убитого Олександра Захарченка.

Новина три. Сьогодні стало відомо, що бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили "вибори" на 11 листопада. Другий президент України, представник країни в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма вважає, що рішення про проведення виборів у так званих "ДНР/ЛНР" може поставити під загрозу Мінський процес.

Про автокефалію. Вселенський патріархат призначив як своїх двох екзархів в Києві.

Про Денісову. Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень у трьох електронних деклараціях омбудсмена Людмили Денісової.

Зібрані матеріали передадуть для перевірки до Національного антикорупційного бюро.

Про борги. Керівництво Київської міської державної адміністрації не змогло переконати депутатів проголосувати за проект, який дозволив би КП "Київтеплоенерго" почати погашати борги за газ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України".

Про анонси Порошенка. Президент Петро Порошенко на неформальній зустрічі з народними депутатами фракції БПП не говорив прямо про участь у передвиборній кампанії, але заінтригував своїм майбутнім посланням до Верховної Ради.

Про анонси Гройсмана. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що мінімальна заробітна плата з 1 січня 2019 року зросте до 4170 грн.

Про "Самопоміч". 6 вересня, виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" виключив депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії.

Гусовський вважає, що причиною такого рішення став страх керівництва партії на початку виборчих перегонів.

Про децентралізацію. Більшість українців не відчуває змін від використання додаткових коштів, які місцеві бюджети отримали протягом останніх років.

Про Ryanair. Ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair запустить з Польщі 17 нових рейсів, 8 із яких - в Україну.