У Києві керівника при ГУ ДФС підозрюють у підбурюванні щодо надання $75 тисяч хабаря

П'ятниця, 7 вересня 2018, 22:10

Прокуратура Київської області повідомила про підозру голові громадської ради при ГУ ДФС у Києві у підбурюванні щодо надання хабаря у 75 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"У четвер, 6 вересня, голову громадської ради при ГУ ДФС у Києві викрито прокуратурою Київської області спільно із співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції та слідчого управління ГУ НП у Київській області на підбурюванні щодо надання  неправомірної вигоди в сумі 75 тисяч доларів службовим особам ГУ ДФС у Київській області", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі заявили, що встановили, що підозрювана упродовж тривалого часу підбурювала керівника одного із суб’єктів господарювання надати хабар посадовцям ГУ ДФС у Київській області, щоб виключити останнього із списку неблагонадійних підприємств та не перешкоджати у подальшій роботі.

Прокуратура Київської області повідомила про підозру за  ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

Жінку затримано в порядку ст.208 КПК України.

Прокуратурою області до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.