Геращенко каже, що вже є кандидат на заміну Кучми на переговорах у Мінську

Середа, 3 жовтня 2018, 14:06

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що новий представник на переговорах щодо Донбасу, замість Леоніда Кучми, орієнтовно буде призначений за два тижні.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Геращенко зазначила, що знає, чия кандидатура пропонуватиметься до складу ТКГ від України замість Кучми, але відмовилася її назвати.

"Я маю інформацію відносно того, хто пропонується на цю дуже непросту посаду, але очевидно, що її має назвати президент України Петро Порошенко", - зазначила Геращенко.

На уточнюючі запитання, коли буде призначено нового представника України замість Кучми, вона відповіла, що на наступному засіданні ТКГ, що має відбутися через 2 тижні.

"Мінськ без української переговорної групи не залишиться. Наступне засідання в Мінську за 2 тижні, і українська сторона завжди гідно представлена у Мінську", - наголосила політик.

Раніше другий президент України Леонід Кучма заявив, що завершить роботу в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

У коментарі "Українській правді" прес-секретар Кучми пояснила, що "під критичним віком мається на увазі ювілей Леоніда Даниловича, який був у серпні".

2 жовтня Леонід Кучма попрощався у Білорусі з учасниками мінських переговорів.