Порошенко хоче показати Сальвіні "пекло", викликане Путіним на Донбасі

Четвер, 4 жовтня 2018, 10:07

Міністр внутрішніх справ Італії, віце-прем'єр Маттео Сальвіні, який виступає за перегляд санкцій ЄС проти РФ, може бути недостатньо поінформованим про трагедію, яку переживає Україна через агресію Москви.

Про це заявив президент України Петро Порошенко у інтерв'ю La Repubblica., повідомляє "Європейська правда"

"Я хотів би завезти Сальвіні на Донбас. Я би показав йому школи та ринки, розбомблені росіянами, мертвих дітей, а також дітей-сиріт та вдів військових, зруйновані міста... і я впевнений, що він тоді зрозуміє, наскільки необхідні санкції проти Москви", - сказав Порошенко.

"Боюся, насправді, що ваш міністр внутрішніх справ не знає про глибоку трагедію, яку переживає Україна через Кремль", - додав він.

Порошенко запевняє, що сказав би Сальвіні: "Цінності важливіші за гроші. Найкраще дотримуватися зобов'язань перед Європейським Союзом, ніж вести справи з Росією".

"Моя країна вже чотири роки є метою московської агресії з російськими солдатами, які вбивають наших солдатів і наших мирних жителів на нашій території. Сальвіні я також міг би розповісти про жахливі умови життя в'язнів українців в російських в'язницях, або переслідування 350 тисяч кримських татар, які не взяли російських паспортів після незаконної анексії Москви", - наполягає президент України.

"Такі порушення міжнародного права, які вже призвели до одинадцяти тисяч смертей, мають викликати протест у будь-якого політика, який поважає себе", - переконаний Порошенко.

Маттео Сальвіні
mesop.de

Путін, за словами Порошенка, - "не диявол, а лише імператор, який хоче поглинути Україну, навіть не зважаючи на думку її народу" - .

"Припустимо, завтра він може зробити те ж саме з Сардинією. Провести фейковий референдум і оголосити про те, що острів раптово став російським. Кожен італієць тоді буде боротися, щоб повернути його і, очевидно, буде мати підтримку в усьому світі. Таким же чином я очікую від всіх, зокрема від Італії, боротися проти російської військової окупації моєї країни", - заявив президент.

"Ми не просимо солдат. Ми просимо тільки, щоб Європейський союз залишався єдиним на нашому боці, адже залишатися єдиними - це єдиний спосіб бути сильнішими, Адже на Донбасі ми не тільки захищаємо наш національний суверенітет, ми також є демократичним форпостом Європи проти амбіцій Москви", - додав Порошенко.

Сальвіні раніше заявляв, що хотів би бачити президента РФ Путіна в кріслі прем'єр-міністра Італії. Він неодноразово відвідував Росію і окупований Крим, а також критикував санкції проти Росії. Водночас він не вважає себе проросійським.