Майор на Донеччині вимагав хабар у підприємця, якого обікрали рейдери

Четвер, 4 жовтня 2018, 12:15

В Донецькій області затримали начальника одного з районних відділень головного управління Нацполіції за одержання хабара у 200 тисяч гривень.

Про це 4 жовтня повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Правоохоронці з’ясували, що майор поліції вимагав від приватного підприємця кошти для того, щоб покарати невстановлених осіб, які викрадали врожай з орендованих підприємцем земель.

Його затримали одразу після одержання хабара у 200 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України, обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою і відсторонення від займаної посади.

Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко в коментарі УП запевнив, що у відомстві сподіваються на повне об’єктивне і неупереджене слідство за фактом цієї події.

Оскільки правоохоронець наразі займає високу посаду і брав у 2014-2015 роках участь у захисті держави від росагресії на посаді командира добровольчого батальйону МВС.

"Ми сподіваємось, що слідство представить в суд переконливі докази і, що в розслідуванні цього провадження не буде навіть натяку на фальсифікацію або якісь провокаційні мотиви, або мотиви помсти за якісь дії цього поліцейського", - сказав Шевченко.