НАЗК знайшло порушення у звітах "Батьківщини" та БПП

Понеділок, 8 жовтня 2018, 14:41

Національне агентство з запобігання корупції зафіксувало порушення у звітах двох парламентських партій – ВО "Батьківщина" і "Блоку Петра Порошенка".

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Правопорушення зафіксовані у звітах таких політичних сил: БПП "Солідарність", ВО "Батьківщина", Соціал-демократична партія, Українська народна партія, Патріот, Наш край, СДПУ (о), За життя, Партія Народний порядок, Європейська ліберальна партія, Рух нових сил Михайла Саакашвілі, Національний корпус, Українська республіканська партія, Слов’янська партія, За конкретні справи та Основа", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за результатами аналізу звітів політичних партій за ІІ квартал 2018 року затверджені останні 27  висновків з 274, що надійшли до НАЗК.

"Шістнадцять висновків містять інформацію про виявлені факти адміністративних  правопорушень. Зокрема, порушення встановленого порядку подання або строків подання звіту політичної партії та встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК нагадали, що за такі порушення передбачена відповідальність за статтями  212-21, 212-15 КУпАП.