Справа прокурора-хабарника з ГПУ пішла до суду

Неділя, 6 січня 2019, 16:51

Обвинувальний акт стосовно прокурора ГПУ, затриманого за підозрою у хабарництві, скеровано до суду для розгляду по суті.

Про це повідомили у Національному антикорупційному бюро, детективи якого проводили розслідування у справі співробітника ГПУ. 

"4 січня 2019 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до Солом’янського райсуду Києва для розгляду по суті", - зазначено у повідомленні. 

Співробітнику ГПУ, якого було викрито на отриманні 15 тис. дол. неправомірної вигоди, інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").

За даними слідства, підозрюваний - старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень вимагав 20 тис. дол. за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням.

"У разі відмови від "пропозиції" старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років", - повідомили у НАБУ.

Нагадаємо, 

  • 5 жовтня 2018 року прокурора було затримано під час отримання неправомірної вигодип та повідомлено про підозру.
  • 6 жовтня суд відправив затриманого співробітника Генпрокуратури під цілодобовий домашній арешт. Також підозрюваного зобов’язали здати закордонні паспорти та заборонили спілкуватись з іншими фігурантами провадження.
  • 20 грудня сторона захисту отримала доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.