Трамп: КНДР не матиме економічного майбутнього, якщо збереже ядерну зброю

Неділя, 3 березня 2019, 06:30

Президент США Дональд Трамп попередив, що КНДР не матиме економічного майбутнього з ядерною зброєю.

Про це він заявив у суботу після того, як Пентагон і Міноборони Південної Кореї досягли угоди про скорочення масштабів щорічних спільних військових навчань, передає Reuters.

"Північна Корея матиме неймовірне, блискуче економічне майбутнє, якщо укладе з нами угоду, але вони не матимуть його взагалі, якщо збережуть ядерну зброю", - підкреслив глава Білого дому під час Конференції консервативної політичної дії.

Він додав, що відносини з Північною Кореєю здаються йому "дуже і дуже міцними".

За даними інформагентства, КНДР наразі має від 20 до 60 ядерних боєголовок, які, у разі розміщення на міжконтинентальних балістичних ракетах, становитимуть загрозу для США.

Нагадаємо:

  • За підсумками саміту у Ханої між Трампом і Кім Чен Ином планувалось підписання декларації, однак саміт завершився завчасно і домовленостей щодо денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.
  • Президент США пояснив, що КНДР хоче повного і негайного зняття обмежень, але Вашингтон не може на це піти. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.
  • Водночас міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Йон Хо заявив, що Пхеньян попросив лише про часткове, а не повне скасування санкцій.