В окупованому Криму "зелені чоловічки" роздавали жінкам квіти

П'ятниця, 8 березня 2019, 09:40

У центрі Сімферополя 7 березня з'явилися люди у військовій формі без розпізнавальних знаків, які роздавали жінкам квіти й вітали їх із прийдешнім Міжнародним жіночим днем.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав ініціатор акції, депутат Держдуми Росії від анексованого Криму Руслан Бальбек. Він також опублікував фото і відео акції, пише Крим.Реалії.

"Ідея ця мені прийшла несподівано. Я вирішив, що наших улюблених жінок у переддень 8 березня потрібно чимось порадувати, тим більше ще й напередодні п'ятиріччя возз'єднання Криму з Росією (анексії Криму Росією – КР). І "Ввічливі люди", ввічливі – в найпрямішому сенсі цього слова що тоді, що зараз – і яскраві тюльпани – викликали посмішки на обличчях", – написав Бальбек.

Він також зазначив, що підконтрольний Кремлю глава Криму Сергій Аксьонов повністю підтримав проведення такої акції.

Нагадаємо:

  • У лютому 2014 року на півострові з'являлися люди у військовій формі без розпізнавальних знаків, які блокували дії українських військ. В Україні їх називали "зеленими чоловічками". Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що "ввічливими людьми" були співробітники Збройних сил Росії.
  • На території Криму і Севастополя 16 березня 2014 року відбувся невизнаний світом "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на "референдумі". Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про "приєднання" Криму до Росії.
  • Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.