Парубій попросився на допит у САП через справу проти Ради

Середа, 8 травня 2019, 20:11

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій за власною ініціативою прийшов на допит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через інформацію про нібито відкрите проти нього провадження.

Про це повідомив у Facebook речник Парубія Андрій Ковальов.

"Учора у Засобах масової інформації була поширена інформація, що ніби то Національне антикорупційне бюро України зареєструвало кримінальне провадження проти Голови Верховної Ради України Андрій Парубій", - пише він.

За словами Ковальова, голова ВР у середу "невідкладно ініціював" проведення допиту по цьому кримінальному провадженню і прибув на зустріч до прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який веде цю справу.

"Під час допиту було з’ясовано, що справа порушена за заявою колишнього працівника апарату Верховної Ради України і вона жодним чином не стосується Голови Верховної Ради України Андрія Парубія", - каже він.

Як розповів речник, звільнений працівник парламенту у своїй заяві стверджує, що підрозділ апарату ВР, який був утворений у 2002 році, створювався незаконно.

"Підкреслю - йдеться про 2002 рік. Андрій Парубій не має відношення до створення жодних підрозділів Верховної Ради України, зокрема і у 2002 році", - наголошує Ковальов.

Він вважає, що це інформаційна атака на Парубія.

"Припускаю, що незгодний зі своїм звільненням працівник апарату Верховної Ради України вирішив привернути увагу до свого звільнення. З цією метою, очевидно, хтось порадив йому ініціювати фейкову кримінальну справу проти Парубія", - зазначає речник.

"Характерно, що ця інформаційна атака підтримується російськими ЗМІ і проросійськими медіа в Україні. Це все не більше ніж інформаційний фейк", - додав він.