Мін’юст вирішив закрити 8 колоній

Четвер, 9 липня 2020, 11:01

Міністерство юстиції вирішило закрити вісім установ виконання покарань: ув’язнених переведуть в інші колонії, а персонал звільнять і запропонують нову роботу.

Джерело: заступник міністра юстиції Олена Висоцька у відеокоментарі на сторінці Мін’юсту у Facebook

Пряма мова: "6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію наступних установ: це Ковельська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37".

Деталі: За словами Висоцької, також розробили план заходів, які відбуватимуться після прийняття такого рішення.

Зокрема, засуджених перемістять до інших установ виконання покарань "з кращими умовами утримання", а персонал звільнять і йому запропонують роботу у найближчих установах або міжрегіональних установах Мін’юсту.

Висоцька зазначила, що це дозволить "оптимізувати систему, зменшити поточні та капітальні видатки на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби".

Вона також додала, що майнові комплекси установ виконання покарань, які закривають, запропонують інвесторам для того, щоб "покращувати нашу інфраструктуру, зокрема, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори".

Передісторія: 

  • 4 червня міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що Мін'юст у співавторстві з нардепами зареєстрував законопроект (№3591), який дозволить продавати заморожені тюрми та використовувати 70% надходжень від продажу на нове будівництво і реконструкцію старої в’язничної інфраструктури.