Майора, який наїхав на курсанток, узяли під варту

Четвер, 27 серпня 2020, 10:18

Шевченківський райсуд Києва ухвалив узяти під варту на 60 діб без права внесення застави майора медичної служби Збройних сил України Володимира Холодного, який наїхав на трьох курсанток і покалічив їх.

Джерело: Національна поліція України, Військова прокуратура Центрального регіону України, "5 канал"

Деталі: Суд обрав запобіжний захід водію 26 серпня.

Холодний у суді сказав, що не уникатиме покарання, і попросив вибачення за свій вчинок:

"Те, що я скоїв, – я каюсь, і нестиму цей хрест через все своє життя".

Майору медичної служби повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва військової прокуратури.

Передісторія:

  • 25 серпня у Києві на території військової частини на вулиці Зоологічній водій авто Toyota Prius наїхав на трьох курсанток Української військово-медичної академії. Майора 1974 р.н. затримали на місці події, його сп'яніння підтвердив драгер.
  • За фактом ДТП столична поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до 3 років. 
  • Троє 23-річних дівчат зазнали каліцтв внаслідок наїзду: двом ампутували по одній нозі (одна з дівчат може втратити обидві ноги), у третьої переламані обидві нижні кінцівки.