Німеччина: багато ознак вказують на причетність РФ до отруєння Навального

Неділя, 6 вересня 2020, 08:34

Глава МЗС Німеччини Хейко Маас заявив, що "є багато ознак" причетності РФ до отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Джерело: РБК з посиланням на інтерв'ю Мааса газеті Bild am Sonntag

Деталі: Відповідаючи на питання про те, наскільки він упевнений в тому, що за отруєнням Навального стоїть російська держава, Маас заявив, що "є багато ознак" цього. Але Москва продовжує заперечувати причетність до отруєння Навального.

Маас нагадав, що токсин "Новічок", яким отруїли Навального, доступний лише обмеженому колу людей і в минулому "належав російській владі". При цьому глава МЗС Німеччини наголосив, що дана отрута вже використовувалася для отруєння колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля у Солсбері.

Він також заявив, що якщо Росія не має ніякого відношення до того, що сталося, то в її інтересах довести це.

Міністр підкреслив, що якщо в найближчими днями з боку Росії не буде жодних дій в рамках розслідування, Німеччині та її партнерам "доведеться обговорити відповідь".

Пряма мова: "Якщо російська сторона не прийме участь в розкритті злочину, вчиненого проти Навального, це буде ще одним свідченням причетності".

Нагадаємо:

  • 2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли "Новічком"
  • Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що не має сумнівів, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні запитання" від уряду Росії