Бойовики двічі зірвали ремонт водогону між Торецьком і Горлівкою

П'ятниця, 8 січня 2021, 18:20

На Донеччині 8 січня двічі зірвалися роботи з відновлення водопостачання на ділянці водогону "Горлівка – Торецьк" через порушення режиму "тиші" в "сірій" зоні з боку бойовиків.

Джерело: Військово-цивільна адміністрація міста Торецьк у Facebook

Деталі: Близько 11:00 з боку збройних формувань ОРДО було відкрито провокативний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку робочої бригади, яка здійснювала ремонтні роботи по відновленню водопостачання, які було сплановано на ділянці водогону "Горлівка – Торецьк" 8 січня поточного року. 

Для уникнення жертв роботи було припинено. Сторони вжили заходи щодо дотримання режиму "тиші".

О 12:00 відновлювальні роботи продовжились. Однак, не зважаючи на домовленості, близько 14:00 противник знову відкрив провокативний вогонь зі стрілецької зброї. 

Роботи негайно припинили, робочу бригаду й офіцерів УС СЦКК вивели з зони робіт.

Роботи були попередньо сплановані ОКП ООС спільно з УС СЦКК та РУЕК КП "Вода Донбасу" в районі населеного пункту Південне. Для виконання зазначених робіт через СММ ОБСЄ отримано письмові гарантії безпеки з боку збройні формування ОРДО. Українські Збройні сили дали аналогічні гарантії для проведення "дзеркальних" робіт щодо відновлення водогону у бік Горлівки на тимчасово окуповану територію.

Роботи було організовано та розпочато в плановому порядку о 10:00 у безпосередній взаємодії з СММ ОБСЄ, вони забезпечувались дзеркальним патрулюванням патрулів Місії спільно з УС СЦКК.

Українська сторона СЦКК підготувала письмову ноту на адресу місії ОБСЄ щодо зазначених провокаційних дій з боку ОРДО. 

Українська сторона вважає подібні дії ЗФ окупованих територій неприпустимими та такими, що суперечать крокам з урегулювання ситуації вздовж лінії розмежування сторін.