В ГУР вважають, що інформацію про Маска та роботу Starlink над Кримом треба перевірити

П'ятниця, 8 вересня 2023, 23:01

Представник ГУР вважає, що інформацію про те, що мільярдер Ілон Маск наказав відключити Starlink над Кримом для зриву атаки на флот РФ, треба ретельно перевірити.

Джерело: представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону

Пряма мова: "Для того, щоб розібратися, що відбулося потрібно призначити якусь групу, яка подивиться, що це було, наскільки ця інформація правдива".

Деталі: За словами Скібіцького, на початку повномасштабного вторгнення було багато різних непорозумінь через невміння використовувати Starlink. Також було багато технічних проблем пов'язаних з експлуатацією цієї системи.

Він додав, що інформаційна кампанія, яку проводить Росія, дуже впливає на подачу інформації.

При цьому Скібіцький не спростував і не підтвердив проведення операції, в рамках якої Україна намагалася атакувати флот росіян.

За його словами, проводиться дуже багато заходів різними спецслужбами.

Нагадаємо:

  • Телеканал CNN, який отримав у своє розпорядження уривок біографії Маска, написаної американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, повідомив, що у 2022 році Маск нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати напад України на російський військово-морський флот у Севастополі.
  • Маск підтвердив зрив атаки дронів на російський флот у Криму. Мільярдер заявив, що не вимикав супутникового зв'язку Starlink для дронів, а відмовився його там вмикати на запит України. Також він каже про "необхідність перемир'я".