Створено новий ролик до Дня пам’яті 8 травня: Пам'ятаємо! Перемагаємо!

1811 переглядів
6
Ukrainian Institute of National Remembrance
Вівторок, 28 квітня 2015, 18:11
Активісти "Українського кризового медіацентру" з ініціативи Українського інститут національної пам’яті створили ролик до 8-9 травня.
"Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових, підпільників і цивільних, 4-5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу... Не забудемо", - йдеться в коментарі до відео на сторінці Інституту національної пам’яті у Facebook.

8 травня – День пам’яті та примирення, коли ми згадаємо кожну жертву війни. 9 травня – День перемоги над нацизмом, коли ми вшануємо ветеранів, які 70 років тому страшною ціною заплатили за перемогу, нагадує УКМЦ.
Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 178.158.207.---Денис Зерченко..
Навіщо ліквідували Естонію, разом із Мурманськом та Ленінградом (тим більше, що в Таллінні була база Балтійського флоту, а поблизу Ленінграда відбувалися одна з ключоввих битв Другої світової). Взагалі до чого тут карта Європи, якщо ви кажете в титрах лиже про Україну. І взагалі – до чого тут карта Європи, якщо війна світова. Може тоді краще карту світу? Ну повна абракадабра… Ну а темп видачі титрів у ролику - це для тих, хто володіє швидкочитанням. Крім того, темпоритм музики абсолютно не співпадає із темпоритмом видачі титрів… А слоган в кінці «Пам’ятаємо, перемагаємо…» Ну про «пам’ятаємо» - це зрозуміло… А кого «перемагаємо»? Навіть якщо ідея була порівняти рашистів з фашистами, що війна із фашизмом та нацизмом триває – то чому перемагаємо? Ми когось десь перемагаємо і вже відвоювали території? Я розумію, що більш логічне в даному випадку слово «переможе» не римується зі словом «пам’ятаємо», але навіщо притягати за вуха…?!
IP: 178.158.207.---Денис Зерченко..
Одним словом, єдине, що варте уваге в цьому ролику - це жалобна музика. В принципі, цікаво подивитись і європейську карту жертв та постраждалих, співставити, хто найбільше постраждав в цій війні, але не встигаєш навіть роздивитись щось за дві секунди. Інформація теж би була цікава, але її не встигаєш прочитати. Я розумію, коли динамічно розповідають про щось радісне, про музику, про спорт, навіть про світське життя, але тут такий темп «торопишек» абсолютно недоречний… Загальне враження - каша в голові і нічого не запам'яталося... Перед очима лише простріляні серця, кров, маки (цікаво, а усюди в Європі ростуть маки?) – і абсолютно ніякого співчуття до загиблих, бо не відчуваєш болю. Поради: зробіть ролик вдвічі довшим; за рахунок цього – збільшість час присутності титрів на екрані; дайте більше часу, аби роздивитися карти України та Європи; поверніть серце на місце; поверніть Європі Іспанію, Португалію, Естонію та Ленінград з Мурманськом; змініть слоган в кінці ролика.
IP: 46.211.150.---Кракосевич Игорь..
8 мая во всей Европе траур по погибшим во время 2- й мировой войны,траур так как не удался план гитлера по уничтожению РОССИИ!!! и этот знак цветок красного мака со времён 1-й мировой войны, а мы носим ГЕОРГИЕВСКУЮ ленточку, знак ПОБЕДЫ!!! над фашизмом народами СССР, в составе которого была и УКРАИНА, и граждане понесли огромные невосполнимые потери в этой войне, но мы ПОБЕДИЛИ!!! Нынешняя власть в угоду егрлпейцам и пиндосам решила присоединиться к европе и отмечать траур 8 мая, видимо в в их семьях и были те кто воевал на стороне фашистов, поэтому и они скорбят о несбывшихся надеждах гитлера, так и флаг и красный мак им в одно место, пусть празднуют вместе с ПРОИГРАВШЕЙ егропой, а мы НАСТОЯЩИЕ украинцы будем праздновать ПОБЕДУ наших отцов и дедов 9 МАЯ!!! Слава ПОБЕДИТЕЛЯМ.
IP: 178.94.144.---Володимир Янишин..
Кракосевич Игорь: Абра-катабра. Що небудь, але "проти". Проти- України, проти -Європи, проти - цілого світу, вже і колір червоний не подобається (а по-моєму це колір прапора Перемоги). Звідки стільки ненависті. Від бідності та алкоголю.
IP: 178.158.207.---Денис Зерченко..
Такий собі посередній ролик. Абсолютно не заслуговує на те, аби про нього писали цілу статтю. Як для перебивки на телеканалі у міжпрограмці на 8-9 травня - підійшов би. Хоча і тут було б багато питань і недоречностей. Приміром, незрозуміло, чому кров ганяється за кулєю, в чому тут символічне значення? Чому простріляне серце в людини знаходиться посередині грудної клітки – хто його туди перемістив? Куди поділи Іспанію та Португалію на карті Європи – чи путлер вже зтер з лиця землі ці країни?
Усі коментарі
Реклама:
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації