Люди і апарати: лекція Івана Козленка

1051 перегляд
3
UPLectorium, Громадське ТВ
Понеділок, 7 грудня 2015, 18:03

В рамках проекту UPLectorium колишній директор Центру Довженка Іван Козленко прочитав лекцію "Люди і апарати: становлення українського кіно".

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 93.73.27.---Сергей Папков08.12.2015 00:18
Іван Козленко непогано орієнтується в історії українського кіно початку минулого століття, і ніхто цього не заперечує.
Але хочу звернути увагу громадськості на дещо інше.
Останніми тижнями (звичайно, абсолютно випадково) деякі ЗМІ (зокрема УП, ЛБ, Громадське) регулярно надають інформаційний майданчик цьому пану.
Невже перелік українських кінознавців, кінодіячів і кіноменеджерів обмежується лише Іваном? Але їх (в т.ч. і тих, хто має більш суттєві заслуги) чомусь не було і немає на шпальтах (причому на головних сторінках) і у ефірах.
Означена обставина, звичайно, жодним чином не пов'язана з оголошенням конкурсу на керівника Національного центру Довженка? І титул "колишній директор Центру" біля прізвища теж з'явився через недогляд редакторів.
Спостерігаючи метушню навколо керівника Центру не варто "не помічати" приховану ціну питання: Центр володіє нерухомістю, вартістю кілька десятків мільйонів доларів США. Може саме там "собака заритий"?
IP: 93.73.27.---Сергей Папков08.12.2015 00:04
Можливо, ви, панове журналісти, надасте такий же самий інформаційний майданчик також і всім іншим пошуковувачам посади керівника Центру? Для рівних можливостей, і щоб потім не було підстав стверджувати, що на конкурсі чомусь переміг якийсь «нікому не відомий пан Пупкін»!
Від пана Козленка заперечень на запропонований логічний дискурс не очікую. Але може хтось із журналістів забажає якось пояснити гіперболізовану увагу до пана Козленка якраз в «дуже потрібний час».
IP: 93.73.27.---Сергей Папков08.12.2015 00:02
І наостанок повідомлю вам, шановні панове журналісти, одну страшну таємницю: бути навіть найвідомішим культурним діячем, або найгеніальнішим вченим і бути УСПІШНИМ МЕНЕДЖЕРОМ це дуже часто не одне й те саме. Манхетенським проектом зі створення атомної бомби керував не Фермі з Опенгеймером і Енштейном, а такий собі генерал Леслі Гровс, який до цього керував будівництвом Петнагону!
А ЦЕНТРУ ДОВЖЕНКА ЗАРАЗ ПОТРІБЕН НАСАМПЕРЕД НЕ ЛЕКТОР, А САМЕ ТАКИЙ УПІШНИЙ МЕНЕДЖЕР-ТЕХНОКРАТ, щоб вивести це підприємство з того «прориву», в який його занурили «неординарно мислячі хороші хлопці» за останні 4 роки.
Усі коментарі
Реклама:
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації