Путин vs народ Украины. 2 марта. ОНЛАЙН

Воскресенье, 2 марта 2014, 10:58

Верховна Рада провела екстрене засідання в закритому режимі, де було прийнято рішення звернутися до країн-гарантів з проханням забезпечити цілісність України.

Рада нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення привести Збройні сили України у повну бойову готовність. У країні оголошено мобілізацію. Чоловіків почали викликати до військоматів.

У суботу ПУТІН ОГОЛОСИВ УКРАЇНІ ВІЙНУ. ПРО ВСІ ПОДІЇ  1 БЕРЕЗНЯ ЧИТАЙТЕ ТУТ.

Спочатку вранці самопроголошений глава Ради міністрів АР Крим Сергій Аксьонов звернувся до президента РФ Володимира Путіна про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим.

Путін відреагував блискавично, так само блискавично відреагували обидві палати підконтрольної йому Держдуми.

О 17:20 вони проголосували за введення російських військ на територію Криму.

Сортировать
07:54

Президент США Барак Обама та голова уряду Великобританії Девід Кемерон переконані, що Росія має вивести війська з України.

Про це, пише британське видання Mirror, йшлося у їх останній телефонній розмові.

"Кемерон розповів, що вони з президентом США зійшлися на тому, що Москва має понести "значні втрати", якщо не виведе війська (з України)", - пише видання.

05:34

Велика сімка відмовляється брати участь у саміті з Росією

04:09

В Керчі озброєні люди намагаються проникнути у військову частину

Керченський загін морської охорони заблокували невідомі люди зі зброєю, що приїхали на 3 автобусах. Після переговорів їх все-таки пустили на територію частини. Капітан ІІІ рангу Сергій Шамшура Сергій Шамшура заявив, що невідомі люди у формі не висувають ніяких вимог, морські прикордонники знаходяться на своїх постах.

Зброя Керченського загону морської охорони знаходиться під контролем українських військових. Атрибутика морської частини збережена. За попередніми даними, ситуацію буде незмінною до ранку. "Вони (невідомі) чекають подальших команд", - заявив Шамшура журналістам.

Фото kerch.com.ua
02:20

Проверена информация по в/ч № 2832 в Балаклаве. Примерно час назад, в результате повторного штурма, часть была захвачена. Солдаты были без оружия.

Источник: Мать одного из военных, находящихся в части.

В ефірі Громадського ТБ з посиланням на джерело також повідомили, що частину в Балаклаві захопили. Цю інформацію підтвердила мати одного з солдатів. За її словами, близько 50 солдатів, які потрапили в полон, дали три години, щоб писати заяву про перехід на сторону "кримської армії" або ж про звільнення.

01:44

Львівська обласна рада готова надати притулок кримчанам, які вирішать покинути півострів.

"У зв'язку зі складною політичною ситуацією в державі, зокрема, в Автономній Республіці Крим, у Львівській обласній раді в цілодобовому режимі працюватиме безкоштовний телефон гарячої лінії - 0-800-501-727, де прийматимуть повідомлення жителів українського півострова, які виявляють бажання приїхати на Львівщину для тимчасового проживання", - повідомили в облраді.

01:21

ГПУ оскаржить через суд рішення ВР Криму про розпуск уряду та призначення Аксьонова

Про це йдеться у зверненні Генпрокуратури.

Також нелегітимним у прокуратурі вважають звернення депутатів Луганської облради

В той же час у ГПУ нагадали військовослужбовцям про необхідність дотримуватися присяги.

"Військовослужбовці Збройних Сил України повинні пам’ятати, що вони присягали на вірність українському народу! Відтак, виконання ними вимог щодо здачі зброї, залишення військової техніки і місць дислокації буде розцінюватися як державна зрада із відповідними правовими наслідками", - відзначили у ГПУ.

10:07

Засідання Верховної Ради у неділю відбуватиметься в закритому режимі.

Про це повідомив УНІАН народний депутат від фракції партії "УДАР" Валерій Карпунцов.

Він зазначив, що таке рішення було ухвалено через розгляд питань, які становлять "державну таємницю".

Журналістів наразі не пропускають в ложу преси.