Для чего Партии регионов и К власть?

Вторник, 28 сентября 2010, 10:13
для УП

В українському суспільстві продовжується суперечка над тим, якою має бути історія і про те, чи варто впроваджувати другою державною російську. А протистояння між українськими патріотами і владою стосовно тих питань ще більше загострюється.

Чого вартий тільки арешт директора Львівського музею "Тюрма на Лонського" Руслана Забілого. Офіційно СБУ оголосила, що пан Забілий збирався опублікувати матеріали, які є державною таємницею. Зокрема, стосувалося це боротьби ОУН-УПА за волю України.

Безглуздість такого рішення СБУ уже вилилася в переведення музею президентом Януковичем з під юрисдикції служби під юрисдикцію інституту національної пам'яті.

Та які могли бути державні таємниці про ОУН-УПА?

Найбільшою таємницею для вояків УПА була правда, яку засекретили під вісьмома замками в КДБ, про загибель Романа Шухевича. Дякуючи попередньому голові СБУ Наливайченку тепер усі знають як загинув генерал Шухевич.

Які ще можуть бути таємниці про УПА?

Ось нещодавно про деякі дуже важливі "секрети" розповів воїн УПА Степан Семенюк, зокрема про співпрацю з німцями: "У той самий час, коли Молотов з Рібентропом були в чудовій спілці, аж до проведення спільних парадів, коли Москва активно допомагала Гітлеру своєю сировиною, хлібом (аж до 1941 року), було створено два українських батальйони, які нараховували не більш як сімсот солдатів.

У російських військових формаціях при німецькій армії налічувалося понад два мільйони росіян. Там було кілька російських армій, які загалом називають власовцями. Кричать про тих сімсот українців... А про два мільйони чомусь не дуже говорять.

Більше того, власовців реабілітували. У Росії точиться дискусія про Власова і ніхто не дає однозначної оцінки. Він виступав проти Сталіна. Російські історики відверто його не засуджують... Він створив армію, яка боролася проти більшовизму".

Але справа не тільки у конкретних історичних фактах які сбеушники вирішили приховати від людей, а також в тому, для чого було сформовано ОУН-УПА, мотив створення даного військового формування?

Крім боротьби за свободу під час Другої світової війни і після УПА контролювала багато населених пунктів і навіть райони, зокрема на Волині.

Ба більше, УПА керувала тими районами і люди підтримували таку владу.

Іншими словами, УПА була не тільки військовою, але й політичною формацією, яка була здатна організувати владу на всій території України у разі здобуття незалежності української держави.

А для чого була потрібна влада учасникам визвольних змагань? Та для того, щоб влада в Україні була українською. Щоб захищала інтереси української нації і держави. Щоби держава була незалежною, соборною і самостійною. Щоб українські громадяни жили у достатку. Щоби ні під яким приводом український народ не прислуговував іншим націям, не ставав васалом.

А чи такі цінності сповідує сьогоднішня влада? Питання риторичне.

То звідки коріння теперішньої нібито української влади? Під час ГКЧП у 1991 році в одному із районних центрів Львівщини рухівці відібрали в комуністів приміщення. У кабінеті першого секретаря райкому за стінкою була кімната з диваном. Хто скаже для чого першому секретарю райкому партії потрібен диван за стінкою? На робочому місці?

Для психологічного розвантаження? А ще партійні боси їздили безкоштовно на державних автомобілях і не тільки по роботі. Ще було телефонне право, магазини по "блату" і таке інше.

Комуністи, згідно марксистсько-ленінських теорій і моралі, мали дбати про народ, а вони дбали про себе. Чи не нагадує нам сучасна ситуація зі владою ті самі часи, тільки тепер можновладці не називають себе першими секретарями.

Якщо теперішня влада каже, що вміє захищати українські інтереси, зокрема цілісність країни, то чому немає реакції на випади російських співаків, коли в Одесі відбувався святковий концерт присвячений Дню міста?

"Во время своего выступления солистки группы "Мираж" заявили зрителям, что сожалеют, что Украина и Россия сейчас не вместе. Артистки выразили уверенность, что это неправильно. В свою очередь, Лариса Долина, отметила, что Одесса принадлежит Украине только "по карте, или атласу" - цитує співаків "Дєло".

Явні претензії на територіальну цілісність української держави. Чому СБУ не з'ясувало цього питання. Можна було хоча б провести профілактичні розмови з російськими музикантами, щоб не дратувати північного сусіда здійснивши арешти...

Так для чого влада регіоналам і колишнім? Складається враження, що їм хочеться ще грошей і добре "наїстися"... З усього видно, що влада, яка сформована в основному з ПР, не вміє і не хоче захищати національні інтереси українського народу.

Підставою до такої думки є підготовка до голосування в парламенті по проекту закону про мови в Україні. Даний законопроект написаний на догоду Москві і зневажає українську націю.

А у російськомовних громадян ніхто і не питав чи потрібна їм друга державна російська (офіційна, регіональна) мова в Україні. Прогнувшись черговий раз перед "старшим братом", влада ПР сподівається отримати в Москві наступні дивіденди. А де ж патріотизм?

Юрій Сидоренко, для УП