Актуальное из мира энергетики, сбор генома, увеличение расходов на суды и новые полномочия на местах

Понедельник, 3 мая 2021, 14:40

Це 41-й випуск подкасту "Ок, і шо?". Тут аналітики Центру спільних дій розповідають про важливі ініціативи та рішення парламенту, уряду та президента, які впливають на баланс гілок влади в країні та можуть змінити життя людей.

Центр спільних дій · Актуальне зі світу енергетики, збір геному, збільшення витрат на суди і нові повноваження на місцях

У новому епізоді Андрій Андрушків та Олег Савичук обговорюють таке: 

  • призначення повноправного міністра енергетики України і нового керівника НАК "Нафтогаз України". Перестановки відбулися раптово, без попереднього попередження голови правління та наглядової ради, а рішення про призначення керівника "Нафтогазу" вирішувалось за кілька годин за пропозицією президента та прем’єр-міністра. Чому так?
  • потребу держави зібрати геноми державних службовців, військових і ув’язнених. Такий закон дозволить швидко знаходити причетних до злочинів осіб, інформація щодо яких є у базі даних, але що не так?
  • невелике збільшення витрат на недофінансовані апеляційні суди за рахунок паралімпійців і дефлімпійців – що далі?
  • крок держави до того, щоб дозволити реєструвати народження шлюб і смерть містам обласного значення. Важлива ініціатива, бо нині такі міста не можуть здійснювати державну реєстрацію актів цивільного стану.