Литвин. Портрет в інтер’єрі

Понеділок, 19 березня 2012, 16:12

Володимир Литвин – державний чиновник, утримання якого лежить на плечах платників податків. Однак розкіш, якою оточує себе спікер у повсякденному житті, навряд чи доступна комусь з простих громадян.

Литвин мешкає у шикарному маєтку у Конча-Заспі. Державна дача дісталася спікеру у пожиттєве користування, і тепер українці змушені утримувати Литвина навіть тоді, коли той вийде на пенсію.

Так, лише цього року з Держбюджету було виділено майже 30 мільйонів гривень на обслуговування будинку відпочинку "Конча-Заспа", де розташовано маєтки Литвина та інших "небожителів".

Маєток спікера, наданий йому державою у пожиттєве користування, не відрізняється скромністю. Будівля має дві зони – "житлову" і "робочу". Остання називається "бібліотека Литвина".

Державна дача, на якій мешкає Литвин
Для порівняння - державна дача колишнього спікера Олександра Мороза 

Саме цю частину шикарних інтер’єрів, у яких відпочиває спікер, показали журналісти 5 каналу в одному з останніх випусків програми "В кабінетах".

Старовинні годинники і ікони в позолоті 
 
Урядові телефони. Сюди Литвин не пускає свою дружину 

Такий сюжет у будь-якій цивілізованій країні мав би право на вихід в ефір лише з плашкою "реклама".

Бажання показати Литвина у "неформальній атмосфері" витіснило з програми будь-які натяки на незручні запитання.

Наприклад, журналістка цікавиться, чому Литвин так любить ходити за книжками саме на ринок "Петрівка". І в питанні одразу ж звучить відповідь: "Любите поспілкуватися з людьми?". При цьому репортер навряд чи не знає про те, що "Петрівку" довгий час пов’язували з одним з депутатів від Народної партії Литвина.

Втім, як не намагалася знімальна група вберегти Литвина від неприємностей, у неї це не вийшло. Адже у кадр потрапили шикарні гарнітури з дорогих порід дерева, позолочені годинники, статуетки, гардини і шкіра дикого звіра на підлозі.

Проводячи екскурсію кабінетом і бібліотекою, Литвин демонструє Євангеліє ХVІІ століття, ікону святого Володимира у весь зріст, статуетку "Таємна вечеря" і стелажі старовинних книг.

Шкіра невідомого звіра 
Багаті інтер'єри Литвина 
Старовинна Біблія 

Литвин також проговорився, що в його маєтку є винний підвал, але знімальну групу чомусь туди запрошувати не став.

Натомість журналістка "експромтом" заглядає у тумбочки Литвина і читає його "записочки". Абсолютно випадково у них виявляються думки спікера "про історію" і "свободу".

 
 
 

Питання, на які кошти державний чиновник, який не має права займатися бізнесом, зумів зібрати справді безцінну бібліотеку з масою раритетних видань і оформити свій маєток у помпезному стилі, у сюжеті так і не прозвучало.

Доходів спікера, які зазначені в його декларації, навряд чи вистачило б для того, щоб обставити таку бібліотеку. А якщо дачу з розкішним інтер'єром Литвину забезпечив бюджет, то такі витрати коштів з порожньої казни є злочином. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді